Nädala kook

Vaarika-šokolaaditort 

Lia Virkus, 5. detsember 2016, 05:41
Vaarika-šokolaaditort Jaan Heinmaa
Hapukad vaarikad ja mõru šokolaad on võrratu maitsekombinatsioon.

Koostisosad
ŠOKOLAADIPÕHI
100 g Või
2.5 dl Pruun roosuhkur
4 spl Mõru kakaopulber
2 tl Vanillsuhkur
0.5 tl Küpsetuspulber
1.5 dl Nisujahu
2 tk Muna
ŠOKOLAADIGANACHE
150 g Tume mõru šokolaad 70%
4 spl Koor
2 spl Või
VAARIKAMOUSSE
300 g Külmutatud vaarikad
4 tk Želatiinileht
3 dl Rõõsk koor 35%
0.5 dl Vesi
1 dl Suhkur
KAUNISTUSEKS
Värsked või külmutatud vaarikad

Valmistamine
10-12 tk
1. Vooderda 24 cm läbimõõduga lahtikäiv vorm seest küpsetuspaberiga. Sulata või vähesel kuumusel, lase jahtuda. Sega omavahel kuivained, sega hulka sulavõi ja viimaks ka munad.
2. Laota tainas vormi ja küpseta eelkuumutatud ahjus 175 kraadi juures 12–15 minutit.  issetorgatud tikk võib jääda sutsu veel tainaseks, kui on aeg võtta kook ahjust.
3. Ganache’i valmistamiseks kuumuta potis koor, lisa või ja hakitud šokolaad. Sulata segades ja määri kohe ahjust võetud küpsenud põhjale. Lase jahtuda, kuni valmistad vaarikamousse’i.
4. Püreesta väheke sulanud vaarikad, soovi korral suru läbi sõela. Paisuta želatiinilehti külmas vees.
5. Vahusta koor ja sega hulka vaarikapüree. Kuumuta vesi suhkruga potis ja keeda siirupiks.
6. Pigista želatiinilehtedest vesi välja ja sulata poolsoojas siirupis.
7. Sega väheke vaarikakreemist želatiinisegu hulka. Kalla ülejäänud jahtunud suhkrusiirup vaarika vahukoore hulka, sega ühtlaseks. Kalla vormi ja tõsta vähemalt 3 tunniks külmkappi. Kaunista vaarikatega.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee