Õuna-pastinaagisupp
Kiudainerikkad toidud
21. november 2016, 07:57

Õuna-pastinaagisupp

Kui sul on aega ja tahtmist, keeda köögiviljapuljong ise – nii on supp veelgi maitsvam! Hea puljongi saad, kui paned vette keema porgandit, sibulat, porrulauku, musta terapipart, sellerivart, loorberilehte, küüslauku ja ürte, näiteks peterselli, aedharakputke ja tüümiani.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
280 g Hapukam õun
125 g Pastinaak
60 g Sibul
2 tk Küüslauguküüs
500 ml Köögiviljapuljong
125 ml Rõõsk koor 35%
Sool
Värskelt jahvataud must pipar
2 spl Kõrvitsaseemned
Karripulber
Külmpressitud oliiviõli

Valmistamine
1. Koori pastinaak ja sibul ning haki need väiksemateks kuubikuteks. Koori ja poolita õunad, eemalda südamikud ja lõika õunad õhukesteks viiludeks.
2. Aja potis õli kuumaks ning lisa õunad, pastinaak ja sibul. Kuumuta 10 minutit, lisa siis küüslauk ja kuumuta veel 5 minutit. Seejärel vala peale puljong ning lase supil podiseda madalal tulel 20 minutit.
3. Tõsta pott tulelt ja püreesta supp saumikseriga. Lisa vahukoor, tõsta pott tagasi pliidile ja aja supp veel korraks keema.
4. Samal ajal piserda kõrvitsaseemnetele veidike õli ja raputa peale karripulbrit, sega läbi ning rösti seemneid kergelt pannil. Serveerides puista röstitud kõrvitsaseemned supile.