Hommikusöögi retseptid

Müsli 

Hele-Mai Alamaa, 14. november 2016 04:54
MüsliFoto: Hele-Mai Alamaa
Müslit soovitan ka ise teha. See on tõesti lihtne ja maitseb hoopis paremini. Kõik koostisaineid on ju saadaval! Samas saad igasugused mõttetud säilitajad, stabilisaatorid pluss üleliigse suhkru välja jätta.

Koostisosad
7 dl Suured täisterakaerahelbed
1 dl Kliid
3 spl Linaseemned
0.5 dl Õli
1 dl Vahtrasiirup
1 tl Meresool
1 dl India pähklid
1 dl Kookoslaastud
1 dl Kuivatatud jõhvikad

Valmistamine
1. Sega ühes kausis kaerahelbed, kliid, linaseemned ja sool, teises kausis vahtrasiirup ja oliiviõli. Sega kõik omavahel.
2. Laota segu küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile. Pane 30 minutiks ahju 130 kraadi juurde, siis lisa kookoslaastud ja India pähklid ning lase veel 20 minutit ahjus olla.
3. Lõpuks sega hulka natuke peenemaks hakitud jõhvikad. Jäta ahju jahtuma, järgmisel hommikul pane kaanega purki.
4. Seda müslit ei soovitata hoida üle nädala või paari, aga selleks ajaks on see niikuinii ammugi otsas.