ToormuderFoto: Hele-Mai Alamaa
Kiudainerikkad toidud
14. november 2016, 04:47

Toormuder

Üllatus-üllatus, alati ei peagi putru keetma. Mõni inimene armastab seda kutsuda ka toormüsliks. Mulle ja lastele tundub, et on puder ehk meil kodusemalt muder.

Kogus: ühele

Koostisosad
2 spl Täisterahelbed
2 dl Keefir
Kreeka pähklid
Tumedad rosinad
Seemnesegu (päevalille- ja kõrvitsaseemned)
Marjad ja puuviljad
1 tl Vedel mesi

Valmistamine
1. Pane kaerahelbed keefiri sisse likku. Soovitatakse isegi kogu ööks, aga meile meeldib 10–20 minutit. Pähklitele ja rosinatele kalla sama kauaks peale kuum vesi. See teeb need palju maitsvamaks ja pehmemaks. Ja nähes, kui tolmune ja must see vesi jääb, siis teistmoodi enam ei saagi.
2. Kui segu on mõnusalt paisunud, kurna pähklid, kuivata köögipaberil ja sega puder kokku. Haki peale mõni mari või puuvili, nirista mett. Kohutavalt hea!