Kiudainerikkad toidud

Rukkiküpsised 

Angelica Udeküll , 7. november 2016 05:30
Rukkiküpsised Foto: Daisy Lappard

Kogus: kahele

Koostisosad
100 g Sulatatud või
80 g Rukkihelbed
20 g Linnasejahu
100 g Suhkur
1 tl Küpsetuspulber
50 g Hapukoor
1 tk Muna

Valmistamine
1. Sega kuivained omavahel.
2. Lisa sulatatud või, vahukoor ja vahustatud muna.
3. Lase tainal tunnike seista ja vormi u 3 cm läbimõõduga pätsikesed.
4. Küpseta eelkuumutatud ahjus 190 kraadi juures umbes 12–15 minutit.
5. Kaunista küpsised toorjuustu ja kiluga.

HEA TEADA!
Rukkiküpsist võid valmistada nii soolase kui ka magusana, vastavalt sellele lisa ka suhkrut. Soolastele küpsistele võid lisada vastavalt maitsele koriandrit, soolahelbeid, riivitud juustu.