Küpsetised

Pelmeenipitsa 

Kristel Naruskberg, 7. november 2016 06:00
PelmeenipitsaFoto: Jaan Heinmaa
Suur plaaditäis maitsvat pelmeenipitsat meelitab sööjaid ligi juba oma mõnusa aroomiga. Kindlasti lase pelmeenidel enne valmistamist sulada.

Kogus: seitsmele

Koostisosad
1 kg Pelmeenid
Ketšup
0.5 purk Toome salat (Salvest)
Riivjuust
Pitsamaitseaine
200 g Sink, tükeldatud

Valmistamine
1. Sulata pelmeenid mikros või tõsta juba hommikul pakiga sügavkülmast välja sulama.
2. Määri ahjuplaat õliga. Laota sulanud nätsked pelmeenid ühtlaselt plaadile ja vajuta kokku nii, et terve plaat saab kaetud, proovi vahesid ja auke mitte jätta. Pane 10–15 minutiks ahju 200 kraadi juurde küpsema.
3. Tõsta välja ja määri ketšupit peale. Pane peale ka Toome salat, siis singitükid ja juust. Maitsesta pitsamaitseainega. Ja nüüd plaat ahju tagasi!
4. Kui ahjust juba mõnusat lõhna tuleb ja juust on sulanud, on aeg roog välja võtta.