Apelsini-porgandisupp
Kiudainerikkad toidud
31. oktoober 2016, 06:59

Apelsini-porgandisupp

Apelsin muudab lihtsa püreesupi mõnusalt magushapukaks ja aromaatseks. Kui päikest vähe, teeb juba supi värv tuju päikeseliseks!

Koostisosad
1 tk Apelsin
600 g Porgandid
2 tk Keskmine sibul
1 tk Sidrunheinavars
40 g Või
1 tl Suhkur
1 tl Karripulber
2 dl Köögiviljapuljong
1 dl Apelsinimahl
2 dl Kookospiim
Sool
Cayenne'i pipar
Maitse järgi peterselli- või koriandrilehed

Valmistamine
1. Koori apelsin, fileeri valge vahekest ja lõika vili tükkideks. Koori porgandid ja viiluta õhukeselt apelsinide juurde. Puhasta ja tükelda sibulad ning sidrunhein eraldi kaussidesse.
2. Sulata poti põhjas või ja prae selles sibulatükke paar minutit. Lisa suhkur ja lase kergelt karamellistuda. Nüüd lisa sidrunhein ja karripulber ning kuumuta segades veel minut.
3. Tõsta potti apelsinitükid ja porgandiviilud. Lisa puljong, apelsinimahl ja kookospiim. Kata pott kaanega, lase supil keema tõusta ja keeda madalal kuumusel umbes 15 minutit või kuni porgandid veel kergelt krõmpsuvad.
4. Tõsta 4 sl porgandiviile supi seest välja ja keeda suppi veel 10 minutit.
5. Püreesta supp jämedalt, seejärel maitsesta soola ja Cayenne’i pipraga ning tõsta porgandi-viilud tagasi potti. Serveeri kuumalt koos värske maitserohelisega.