Lihtne oa-peedisalatFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
17. oktoober 2016, 05:57

Lihtne oa-peedisalat (1)

Väga maitsekas salat iga liha-kalatüki kõrvale või nautimiseks külmlauaroana. Parim tuleb see omamaisest peedist, mida on ahjus pikalt röstitud. Kasuta salatis meelepäraseid ube, parimad on ikka omakeedetud. Aga kiirelt tegutseda tahtvale perenaisele sobivad ka konserveeritud oad.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
400 g Konserveeritud valged oad soolvees või keedetud oad (3 dl)
400 g Keedetud või ahjus röstitud peet
2 dl Marineeritud pärlisbulad või kurgikuubikud
1 dl Mädarõikamaitseline majonees
1 dl Magusterav tšillikaste
Sool
Must pipar
KAUNISTUSEKS
Hakitud till või lehtpetersell

Valmistamine
1. Nõruta oad sõelal ja pese hoolsalt külma voolava vee all.
2. Tükelda peet kuubikuteks. Sega salatiained omavahel ning seejärel majoneesi ja tšillikastmega.
3. Maitsesta soola ja pipraga. Puista serveerides üle hakitud maitserohelisega. Salat maitseb hea ka järgmisel päeval, säilita seda seni külmkapis.