Kiudainerikkad toidud

Baklažaani-pähklivõie 

Lia Virkus, 3. oktoober 2016, 04:55
Baklažaani-pähklivõieFoto: Jaan Heinmaa
Tervislik ja maitsev leivakate hõrgu kitsejuustu ja Kreeka pähklitega.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 tk Suurem baklažaan
30 g Kreeka pähklid
30 g Kitsejuust
1 tk Suur küüslauguküüs
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
1 spl Oliiviõli
1 dl Hakitud koriander või lehtpetersell
Sool
Must pipar
SERVEERIMISEKS
Granaatõunaseemned
Vahemereline ciabatta või rukkikrõpsud

Valmistamine
1. Viiluta pestud baklažaan ja pruunista mõlemalt poolt oliiviõlis. Lase pisut jahtuda ja tükelda väiksemaks.
2. Purusta kõik ained blenderis või minilõikuris.
3. Naudi koos rukkikrõpsude, tükeldatud köögivilja või ciabattaga.