Gluteenivabad retseptid

Soe ingveri-porgandisalat 

Lia Virkus, 26. september 2016, 04:57
Soe ingveri-porgandisalatFoto: Jaan Heinmaa
Meeldivalt vürtsikas soe porgandisalat, mis sobib nii omaette kõhutäiteks kui ka iga liha-kalaroa juurde lisandiks. Termiline töötlemine mõjutab küllaltki vähe porgandi toitainelist sisaldust, seejuures karoteeni omastab organism kõige paremini riivitud ja veidi rasvas hautatud porganditest.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
500 g Porgand
1 tk Sibul
2 spl Seesamiõli (või oliiviõli)
1 spl Riivitud ingverijuur
Sool
2 tl Mustad seesamiseemned
0.5 dl Serveerimiseks hakitud koriander

Valmistamine
1. Rösti seesamiseemneid kuival kuumal pannil mõni hetk, lase jahtuda. Koori porgandid ja sibul, lõika viiludeks. Suuremad porgandid poolita enne ja lõika alles siis viiludeks.
2. Aja seesamiõli pannil kuumaks ja kuumuta selles porgandiviile aeg-ajalt segades umbes 5 minutit. Lisa sibul ja prae klaasjaks. Maitsesta ingveri ja soolaga.
3. Kuumuta kõike veel, kuni porgandid on mõnusalt krõmpsud. Puista peale seesamiseemned ja hakitud värske koriander.