Kiudainerikkad toidud

Õuna-porgandimuffinid (laktoosivabad) 

Lia Virkus, 26. september 2016 04:39
Õuna-porgandimuffinidFoto: Jaan Heinmaa
Mahlased ja tervisesõbralikud küpsetised, mis sobivad hästi sügishommikuseks ampsuks ja lastele kooli kaasa.

Koostisosad
2 tk Porgand
2 tk Õun
3 tk Muna
1.5 dl Pruun suhkur
0.5 dl Õli
2 dl Kodune kange õunamahl
3 dl Täisterajahu
2 dl Spelta- või nisujahu
2 tl Küpsetuspulber
2 tl Kaneel
0.5 tl Sool
0.5 dl Linaseemned

Valmistamine
15 tk
1. Koori ja riivi porgandid. Vahusta munad suhkruga, lisa hulka õli ja riivitud porgandid. Seejärel lisa ka omavahel segatud kuivained: jahud, küpsetuspulber, kaneel ja sool.
2. Pane juurde seemned ja kuubikuteks tükeldatud õunad. Sega ühtlaseks tainaks ja jaga vormidesse.
3. Küpseta ahjus 200 kraadi juures umbes 15 minutit, olenevalt vormide suurusest. Proovi küpsust tikuga, tõsta restile jahtuma.