Brokoli-hakklihavormFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
19. september 2016, 04:34

Brokoli-hakklihavorm

Brokoli võid aja kokkuhoiuks ka röstimata jätta ning lisada selle toorena. Sel juhul tükelda õisikud väiksemaks.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
35 minutit + 55–60 minutit ahjus

Koostisosad
600 g Brokoli
3 spl Õli
600 g Veisehakkliha
1 tk Suur sibul
2 spl Worcesteri kaste
1 tk Küüslauguküüs
Sool
8 dl Piim
0.5 dl Maisitärklis
4 dl Riivjuust
0.25 tl Kurkum
3 tk Keskmine porgand
0.25 tl Jahvatatud paprika (terav)

Valmistamine
1. Kuumuta ahi 230 kraadini. Jaga brokoli õisikuteks ja sega 1 sl õliga. Laota ahjuplaadile küpsetuspaberile ja rösti u 15 minuti jooksul pehmeks, nii et otsad pruunistuvad.
2. Vahepeal kuumuta pannil 1 sl õli, lisa hakkliha ja sibul ning pruunista 10–12 minutit. Sega hulka Worcesteri kaste, hakitud küüslauk ja sool.
3. Vala piim kastrulisse, klopi hulka maisitärklis. Kuumuta segades, kuni kaste pakseneb. Tõsta tulelt ja sega hulka riivjuust ja kurkum. Kuumuta, kuni juust on sulanud, ning maitsesta soola ja paprikaga.
4. Koori ja riivi porgandid, hauta pannil 1 sl õlis 4–5 minutit. Pane liha vormi, laota peale brokoli ja riivitud porgand, kalla peale kaste. Küpseta 40–45 minutit.