Gluteenivabad retseptid

Vürtsikas tofu- ja veisehakkliharoog 

Tuuli Mathisen, 5. september 2016, 01:02
Vürtsikas tofu- ja veisehakkliharoogFoto: Tuuli Mathisen
See vürtsikas roog on pärit Hiina kõige teravamat toitu armastavast Sichuani provintsist Chengdu linnast. Tofu, veisehakkliha, vürtsikas tšilli-oakaste ning tummised mustad oad moodustuvad kokku üsna jõulise ja väga maitsva koosluse. Sobib hästi kõigile neile, kes vürtsikast toidust lugu peavad.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
400 g Tofu
2 spl Maapähkliõli
1 tl Sichuani pipar
150 g Veisehakkliha
2 spl Tšilli-oakaste
1 tl Veidi väiksemaks hakitud mustad oad
3 dl Kanapuljong
1 näpuotsatäis Suhkur
Hakitud roheline sibul
1 tl Hele sojakaste, gluteenivaba

Valmistamine
1. Tükelda tofu ca 2 cm kuubikuteks ja tõsta suuremale pannile. Kalla peale keev vesi ja jäta seisma, kuni valmistad ülejäänud toidu.
2. Kuumuta vokkpannil õli hästi kuumaks. Lisa õli sisse Sichuani pipar ja sega, kuni pipar muutub aromaatseks. Lisa veiseliha ja voki, kuni liha on pruunistunud. Alanda kuumust ja lisa tšilli-oakaste ning mustad oad ja kuumuta paarkümmend sekundit. Õli peaks muutuma punaseks ja aromaatseks.
3. Kalla pannile kuum kanapuljong ja lisa ettevaatlikult ka nõrutatud tofu. Maitsesta suhkru, sojakastme ja soolaga. Hauta umbes 5 minutit vaiksel kuumusel. Serveeri kohe ja lisa serveerides rohelist sibulat.