Banoffeekook kirssidegaFoto: Britt Paju
Küpsetised
15. august 2016, 04:46

Banoffeekook kirssidega

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
180 g Šokolaadiküpsised
80 g Sulatatud või
280 g Keedetud kondenspiim
3 tk Banaan
200 g Kividest puhastatud kirsid
2 dl Rõõsk koor 35%
400 g Toasoe toorjuust

Valmistamine
1. Purusta küpsised köögikombainis ja sega sulavõiga ühtlaseks massiks. Suru segu 25 cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi ja lase külmikus pisut taheneda.
2. Enne serveerimist kata koogipõhi 250 g kondenspiimaga, lisa viilutatud banaanid ja pool kirsikogusest.
3. Vahusta koor ja sega see toorjuustuga, sega hulka ka ülejäänud kondenspiim (kui segu on liialt tahke, kuumuta seda pisut ja lisa sorts vahukoort).
4. Kata kook toorjuustuseguga. Peale vala ülejäänud kondenspiim ja tõmba lusikaotsaga segusse kenad viirud. Kata ülejäänud kirssidega ja kaunista paari mündilehega.