ApelsinikookFoto: Hele-Mai Alamaa
Gluteenivabad retseptid
8. august 2016, 04:12

Mandlikook aplesinikasmega

Koostisosad
KOOK
6 tk Muna
120 ml Vahtrasiirup
230 g Jahvatatud mandlid
2.5 tk Värskelt riivitud apelsini koor
1 näpuotsatäis Sool
KASTE
3 tk Värskelt pressitud apelsini mahl
Vahtrasiirup maitse järgi
1 tk Kaneelipulk

Valmistamine
1. Pane ahi 175 kraadi juurde sooja. Eralda munakollased valgetest – ole ettevaatlik, et munavalgesse ei satuks raasugi munakollast. Vahusta ühes anumas munakollased heledaks vahuks. Lisa sellele vahtrasiirup, jahvatatud mandlid ja apelsinikoor, sega korralikult.
2. Mikserda teises anumas munavalged kõvaks vahuks. Sega õrnade tõstvate liigutustega vahustatud munavalged munakollase sisse. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud 26–28 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi. Küpseta 30–35 minutit.
3. Kuni kook küpseb, valmista kaste. Aja kastmeained koos keema ja hauta 5 minutit. Võta tulelt, lase jahtuda ja tõsta külmkappi. Kui kook on valmis, võta see ahjust ja lase veidi jahtuda. Torka kooki 16 auku ja nirista neisse kokku 100 ml kastet. Ülejäänud kaste serveeri koogi kõrvale.