Gluteenivabad retseptid

Lihapallid itaaliapärases tomatikastmes 

Kadi Kõiv, 8. august 2016, 02:16
Lihapallid itaaliapärases tomatikastmesFoto: Meeli Küttim

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
LIHAPALLID
1 kg Maheveise hakkliha
1 tk Suurem sibul
1 tk Munakollane
1 dl Pofiber (müüakse LCHF Poes, www.lchfpood.ee)
1 dl Lihapuljong
1 dl Rõõsk koor 35%
2 tl Sool
1 ml Valge pipar
50 g Praadimiseks sea- või veiserasv
KASTE
500 g Purustatud tomateid
300 ml Kondipuljong

Valmistamine
1. Pane pofiber puljongi ja vahukoore sisse paisuma. Tükelda sibul (köögikombainis või käsitsi) väga peeneks. Sega kõik lihapallide
koostisained omavahel ja vooli pallid (tänu pofiberile on neid lihapalle tõesti kerge siledaks voolida).
2. Aja praepann kuumaks ja pane pannile piisav kogus sea- või veiserasva. Prae lihapallid kiiresti kuumas rasvas pruuniks (ära prae liiga kaua, muidu lähevad kuivaks).
3. Tõsta panni kõrvale malmist haudepott ja pane sinna kastme koostisosad. Lase kaste haudepotis kergelt podisema ja tõsta
praetud lihapallid järjest kergelt podiseva kastme sisse. Jäta potike minimaalsele kuumusele 30–45 minutiks hauduma. Serveeri koos soolvees hautatud brüsseli kapsastega.