Gluteenivabad retseptid

Kartulimarmelaad 

Lia Virkus, 1. august 2016, 04:32
KartulimarmelaadFoto: Jaan Heinmaa
Selle vahva retsepti saatis ajakirjale 7 aastat Itaalias elanud Anneli Treumuth, kes kirjutab: “Avastasin kartulimarmelaadi Pisa toidufestivalil. Olen ise maal elanud ja mäletan, et suve saabudes visati vanad kartulid salvedest lihtsalt minema. Nüüd aga ostsin pärast degusteerimist 200grammise purgikese 5 euro eest! Tulin koju ja asusin katsetama. Moos sai taevalikult hea. Kuumalt meenutas ta õunamoosi, ent külmalt on tunda ka kartuli maitset. Hommikul söön seda salaamivorstivõileivaga ja kaaslane röstsaiaga. Pakun, et see sobib hästi ka verivorstide juurde.”

Koostisosad
600 g Kartul
2 cm Ingveri jupp
200 g Tume roosuhkur
1 tk Värkselt pressitud sidruni mahl ja riivitud koor

Valmistamine
1. Koori kartulid ja tükelda väikesteks kuubikuteks. Kalla peale nii palju vett, et kartulid oleksid vaevu kaetud. Keeda 20 minutit ja lisa sidrunimahl (ilma seemneteta ja pigistatud pressi abil).
2. Riivi moosi sisse ingverijuurt ja sidrunikoort ning lisa roosuhkur. Seejärel püreesta moos kergelt saumikseriga, kuumuta 3 minutit ja tõsta tulelt. Pane pisikestesse purkidesse, nagu ikka katsete puhul, mis vajavad veel tõestamist.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee