Kinoasalat brokoli ja avokaadoga
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
2 dl Vesi
1 dl Kinoa
250 g Brokoli
200 g Keedetud kikerherned
5 tk Roheline sibulavars
2 tk Avokaado
2 peotäit Spinat või mangold
Serveerimiseks hakitud mandlid, poole granaatõunaseemned ja värske petersell
KASTE
1 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
4 spl Oliiviõli
0.5 tl Soovi korral harissa
1 tl Vedel mesi
Sool
Must pipar
Valmistamine
1. Lase 2 dl veel väikeses potis keema tõusta, lisa kinoa ja näputäis soola. Keeda 5 minutit, seejärel keera kuumus kinni, kata pott kaanega ja jäta kinoa umbes 10 minutiks hauduma. Jahutamiseks laota paisunud kinoa suurele taldrikule laiali.
2. Samal ajal auruta või keeda brokoliõisikuid 10 minutit, kuni need on veel kergelt krõmpsud. Kalla kohe külma veega üle ning nõruta. Loputa ja nõruta kikerherned ning haki sibulavarred. Tõsta ettevalmistatud salatiained kaussi. Poolita avokaadod, tükelda viljaliha koore sees ja tõmba lusika abil tükid salatisegu hulka.
3. Sega kokku kaste, vala salatile ja sega läbi. Puista peale granaatõunaseemneid, hakitud mandleid ja peterselli.
Kommentaarid (0)