Kinoasalat brokoli ja avokaadogaFoto: Britt Paju
Gluteenivabad retseptid
25. juuli 2016, 04:46

Kinoasalat brokoli ja avokaadoga

Valgurikas kinoa ehk Tšiili hanemalts on väärt tooraine igas köögis. See salat täidab hästi kõhtu ja sisaldab samas palju organismile kasulikku. Harissa võib soovi korral retseptist välja jätta, kuid see Põhja-Aafrikast pärit piprapasta annab toidule sooja vürtsikust ja on tegelikult päris praktiline ost. Otsi seda suurematest kauplustest või vürtsipoodidest.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
2 dl Vesi
1 dl Kinoa
250 g Brokoli
200 g Keedetud kikerherned
5 tk Roheline sibulavars
2 tk Avokaado
2 peotäit Spinat või mangold
Serveerimiseks hakitud mandlid, poole granaatõunaseemned ja värske petersell
KASTE
1 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
4 spl Oliiviõli
0.5 tl Soovi korral harissa
1 tl Vedel mesi
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Lase 2 dl veel väikeses potis keema tõusta, lisa kinoa ja näputäis soola. Keeda 5 minutit, seejärel keera kuumus kinni, kata pott kaanega ja jäta kinoa umbes 10 minutiks hauduma. Jahutamiseks laota paisunud kinoa suurele taldrikule laiali.
2. Samal ajal auruta või keeda brokoliõisikuid 10 minutit, kuni need on veel kergelt krõmpsud. Kalla kohe külma veega üle ning nõruta. Loputa ja nõruta kikerherned ning haki sibulavarred. Tõsta ettevalmistatud salatiained kaussi. Poolita avokaadod, tükelda viljaliha koore sees ja tõmba lusika abil tükid salatisegu hulka.
3. Sega kokku kaste, vala salatile ja sega läbi. Puista peale granaatõunaseemneid, hakitud mandleid ja peterselli.