Lõhesändvitš õuna ja fenkoligaFoto: Jaan Heinmaa
Kalatoitude retseptid
4. juuli 2016, 04:56

Lõhesändvitš õuna ja fenkoliga

Tervisesõbralik suvine lõunasöök. Kasulike asendamatute rasvhapetega lõhe, täisterarukkileib ja vitamiinirikkad köögiviljad. Võimalusel tee grillil leivad soojaks või rösti röstris.

Kogus: neljale

Koostisosad
150 g Külmsuituslõhe viiludena
200 g Fenkol
1 tk Õun
0.75 dl Hapukoor või maitsestamata jogurt
4 tk Koorikleib, hästi sobib lepasuitsu Rukkipala
4 tk Roheline (Rooma) salati leht
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Tükelda fenkol ja õun peenteks ribadeks, sega hapukoore või jogurtiga. Maitsesta soola ja pipraga.
2. Kuumuta leibu grillil või rösti röstris. Kata krõbedate leibade alumised pooled salatilehega, tõsta peale fenkoli-õunasegu ja kalaviilud. Kata teise leivapoolega ja naudi kohe, soojalt.