Grillitud veisesteikFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
4. juuli 2016, 05:21

Grillitud veisesteik

Lahjem veiseliha on hea alternatiiv tavapärasele seašašlõkile. Tõsta marinaadis olnud liha tund enne grillimist toatemperatuurile.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
35 minutit + 10–12 tundi marinaadis

Koostisosad
600 g Lihaveise sisetükk
MARINAAD
0.5 dl Pruun suhkur
0.75 dl Valge veini äädikas
2 tl Must pipar
1 tl Sool
0.5 tl Cayenne'i pipar
0.25 tl Jahvatatud köömned
0.25 tl Kaneel
2 dl Tume õlu
1 dl Ketšup

Valmistamine
1. Sega ketšup, suhkur ja veiniäädikas. Lisa must pipar, sool, Cayenne'i pipar, köömned ja kaneel. Klopi ühtlaseks ja lisa õlu. Pane liha kaussi ja vala peale kaste.
2. Torgi kahvliga lihale augud sisse. Kata kauss kilega ja pane 10–12 tunniks või ööseks külmkappi.
3. Võta liha marinaadist ja patsuda majapidamispaberiga kuivaks. Vala ülejäänud marinaad kastrulisse ja kuumuta keskmisel kuumusel keemiseni. Alanda kuumust ja keeda 5 minutiga tihedamaks. Maitsesta liha soola ja pipraga.
4. Grilli 2–3 minutit, siis keera vähehaaval u 45 kraadi võrra ja grilli uuesti 2–3 minutit. Keera ja grilli niikaua, kuni liha on igast küljest küpsenud. Määri kastmega ja grilli 30 sekundit, jätka samamoodi grillides, jälle liha vähehaaval keerates ja marinaadiga määrides niikaua, kuni see on igast küljest kuumust saanud. Lase 10 minutit fooliumi all seista, lõika õhukesteks viiludeks. Serveeri kastmega.