Gluteenivabad retseptid

Kikerherne-kapsasupp 

Lia Virkus, 4. juuli 2016, 04:58
Kikerherne-kapsasuppFoto: Jaan Heinmaaa
Lisades värskest kapsast valmistatud köögiviljasupile kauneid rohelisi herneid ja kikerherneid, saad valgurikka supi ka ilma lihata. Kaunviljad annavad supile toekust ja kõht püsib kauem täis.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
2 tk Mugulsibul
2 tk Küüslauguküüs
4 spl Oliiviõli
1 tk Porgand
2 tk Varsseller
5 dl Tükeldatud kapsas (250g)
1 l Köögiviljapuljong
300 g Keedetud kikerherned
2 dl Keedetud mais
2 dl Värsked või külmutatud herned
3 spl Tomatipasta
1 tl Till vm maitserohline
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Prae hakitud sibulat ja küüslauku õlis, kuni need on pehmed ja klaasjad. Lisa hakitud porgand ja varsseller.
2. Pane juurde tükeldatud kapsas, kuumuta läbi. Kalla peale puljong ja keeda vaiksel kuumusel umbes 15 minutit.
3. Lisa kikerherned, mais, rohelised herned ja tomatipasta. Keeda veel 5 minutit ning maitsesta soola ja musta pipraga. Serveeri maitserohelisega.
HEA TEADA!
Soovi korral pane supikausi põhja pisut hakitud maitserohelist ja redist ning aseta peale kooreta keedetud ehk pošeeritud muna – supp saab niiviisi mõnusa kreemja maitse.