Kohev sai kartulihelvestegaFoto: Tuuli Mathisen
Kiudainerikkad toidud
27. juuni 2016, 04:24

Kohev sai kartulihelvestega

Lihtne, maitsev ja kohev sai, kus perenaise salakomponendiks saavad kartulihelbed. Soe saiaviil või ja soolahelvestega – sellele ei ole võrdset! 

Koostisosad
1 pk Veski Mati kuivpärm
6 dl Nisujahu (või täisteranisujahu)
2 dl Kartulihelbed
2 spl Suhkur
1 tl Sool
3.5 dl Piim
2 spl Oliiviõli

Valmistamine
1 saiapäts
1. Sega omavahel pärm, jahu, kartulihelbed, suhkur ja sool. Kalla juurde käesoe piim ja oliiviõli ning töötle tainas ühtlaseks. Sõtku seni, kuni tainas lööb käte ja kausi küljest lahti. Vajadusel lisa veidi vedelikku. Kergita tainas soojas kohas rätiku all umbes 45 minutiga kahekordseks.
2. Tõsta kerkinud tainas jahusele pinnale. Sõtku mõned korrad läbi ja vormi siis saiapäts. Aseta tainapäts küpsetuspaberiga kaetud ja kergelt õlitatud ahjupannile. Lase kerkida veel umbes pool tundi.
3. Kuumuta ahi 180 kraadini. Enne ahjupanekut tõmba saiale terava noaga pikkupidi lõige ühest otsast teiseni. Aseta tainas eelkuumutatud ahju ning küpseta 40–50 minutit. Jahuta jahutusrestil rätiku all.