Pasta sidruni-piparmündi-koorekastmega
Kiudainerikkad toidud
27. juuni 2016, 04:19

Pasta sidruni-piparmündi-koorekastmega

Sidruni-piparmündi-koorekastmega pasta on tõeline klassika ega vaja kirjeldamist. Pigem mine kohe kööki seda valmistama ...

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 dl Valge vein
1 dl Linnulihapuljong
2 dl Rõõsk koor 35%
1 tk Värskelt riivitud sidruni koor
Sool
Jahvatatud valge pipar
300 g Spagetid või linguine pasta
1 pott Värske tüümian
20 g Või
70 g Riivitud parmesan

Valmistamine
1. Vala vein ja puljong potti, lase keema ja keeda mulinal, kuni umbes pool vedelikust on aurustunud.
2. Vahepeal pane pasta jaoks vesi keema, lisa sool ja siis keevasse vette ettevaatlikult ka pasta.
3. Lisa kastmele vahukoor ja riivitud sidrunikoor. Maitsesta soola ja valge pipraga ning kuumuta keemiseni.
4. Haki suurem osa värskest piparmündist peeneks.
5. Kui pasta on parajalt pehme, vala vesi potist ära. Sega kuuma pasta hulka hakitud piparmünt, või, osa riivitud parmesanist ja lõpuks sidruni-koorekaste. Serveeri kohe. Portsjonitele tõsta järelejäänud parmesani ja mündilehekesi.