RiisipiimFoto: Kristel Vokk
Gluteenivabad retseptid
30. mai 2016, 04:58

Riisipiim

Riisipiim on alternatiiv lehmapiimale, mida saavad tarbida veganid, kuna riisipiim ei sisalda loomseid saadusi, või inimesed, kellel esineb laktoosi- ja/või kaseiinitalumatus. Riisipiim sisaldab lehmapiimast rohkem süsivesikuid, kuid ei sisalda laktoosi ja kolesterooli. Kui valmistada riisipiima vanilliga, sarananeb see maitseomadustelt lehmapiimaga.

Koostisosad
1 l Vesi
125 ml Veski Mati jasmiiniriis
0.5 tk Vanillikaun
Kaneelikoor

Valmistamine

1. Loputa riis korralikult puhtaks. Keeda riisi koos poolitatud vanillikauna ja kaneelikoorega, kuni riis on täiesti pehme.

2. Eemalda vanillikaun ja kaneelikoor ning lase riisil täielikult maha jahtuda. Sega keedetud riisi koos liitri veega umbes 2 minutit kannmikseris.

3. Lase riisipiimal 45 minutit seista ning kurna läbi tiheda sõela või puhta riide (marli).


HEA TEADA!

Riisi keetmine
Esiteks pese riisi mitu korda külma veega ja seejärel pane keema paksu põhjaga ning soovitavalt laiemasse potti, millel on kindlasti olemas ka kaas. Riis tuleb panna keema kaane alla (1/2 osa riisi ja 1/2 vett). Kui riis juba keeb, keera tuli minimaalse kuumuse peale ja lase sel kaane all vahepeal kaant kergitamata umbes 25 minutit haududa. Peale seda keera tuli maha ja sega korra riis läbi.