Gluteenivabad retseptid

Köögiviljakattega ahjukala 

Epp Mihkels, 23. mai 2016, 05:51
Koogiviljakattega ahjukalaFoto: Katrin Press
Erinevatest juurikatest keedetud tummine kaste sobib ideaalselt punase kala katteks ‒ annab pisut magusa meki ning kala jääb küpsedes eriti mahlaseks. Sama kastet võid kasutada ka kanafi leede üleküpsetamiseks.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
150 g Puhastatud pastinaak
150 g Puhastatud porgandid
150 g Puhastatud juurseller
1 tk Sibul
3 tk Küüslauguküüs
1 tk Tšillipiprakaun
2 spl Õli
Sool
Suhkur
Või
Punase kala filee vastavalt sööjate arvule

Valmistamine
1. Lõika puhastatud juurviljad ühesuurusteks kuubikuteks. Haki sibul, küüslauk ja tšilli peeneks.
2. Kuumuta pannil õli, lisa maitseköögiviljad ja hauta, kuni sibul muutub veidi läbipaistvaks.
3. Lisa juurikatükid, sega ja vala peale nii palju keevat vett, et see kataks juurviljad. Lisa pisut soola ja keeda, kuni kõik juurikad on hästi pehmed.
4. Surista segu saumikseriga ühtlaseks. Vaja dusel lisa soola, pipart või siis pisut suhkrut. Ka tükikese või sisse segamine ei tee paha.
5. Lõika punasest kalast parajad portsjonid, maitsesta vähese soolaga ja kata köögiviljaseguga.
6. Küpseta 210-kraadises ahjus, kuni kate hakkab kergelt pruunistuma (umbes 10 minutit). Lase kalal paar minutit ahjuplaadil tõmmata ja serveeri.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee