Gluteenivabad retseptid

Kuusevõrsepestoga ahjulõhe 

Lia Virkus, 9. mai 2016, 04:52
Kuusevõrsepestoga ahjulõheFoto: Jaan Heinmaa
Kuusevõrsetest saad kerge vaevaga valmistada pesto, millega maitsestada pastaroogi ja suppe ning serveerida ahjust tulnud lõhet. Kaunis ja kevadine!

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
800 g Lõhe- või forellifilee
Sool
Must pipar
0.5 tk Sidrun
KUUSEVÕRSEPESTO
2 peotäit Kuusevõrsed
0.5 dl Riivitud parmesan (või maitsepärm 2 spl)
2 spl Seedermänniseemned
1 tk Küüslauguküüs
1 dl Väärisoliiviõli (extra virgin)
Meresool

Valmistamine
1. Maitsesta lõhe soola ja pipraga, pigista sidrunist mahla peale. Pane ahju 200 kraadi juurde küpsema. Küpseta umbes 20 minutit või kuni kala on küps.
2. Pesto jaoks surista köögikombainis või sauseguriga läbi kõik ained. Serveeri ahjust tulnud kalaga. Annab suurepärase maitse ja kauni kevadise väljanägemise.