SuvikõrvitsalasanjeFoto: Meeli Küttim
Gluteenivabad retseptid
9. mai 2016, 04:47

Suvikõrvitsalasanje

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
500 g Suvikõrvits
500 g Veisehakkliha
1 tk Sibul
5 tk Küüslauguküüs
Või
1 tl Roosa sool
Must pipar
1 spl Õunaäädikas
2 spl Tomatipüree
500 g Purustatud tomatid
200 g Rõõsk koor 35%
Vahemere ürdisegu
200 g Riivjuust

Valmistamine
1. Kõigepealt lõika juustunoaga suvikõrvitsast pikad lindid. Seesmist seemnetega osa ei ole mõtet kasutada, see jääb liiga pudine. Tõsta viilud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, raputa peale veidi roosat soola ja küpseta 175kraadises ahjus 10–15 minutit, et suvikõrvitsast liigne vesi välja tuleks.
2. Haki sibul ja küüslauk peeneks ning pruunista pannil rohkes võis.
3. Prae pannil ka hakkliha. Maitsesta soola ja pipraga. Lisa õunaäädikas, tomatipüree, purustatud tomatid, vahukoor ja Vahemere ürdid.
4. Lase kastmel 10–15 minutit vaiksel tulel podiseda, nii läheb see kreemisemaks ja veidi paksemaks.
5. Tõsta ahjuvormi kõige alla kastet, sinna peale suvikõrvitsaviilud ja seejärel riivjuust. Korda seni, kuni materjali jagub. Pane kõige peale kaste ja riivjuust. Küpseta 175kraadises ahjus 20 minutit. Serveeri koos toorsalatiga.