Hiina munasuppFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
9. mai 2016, 04:46

Hiina munasupp

Hiina munasupp on ülimalt lihtne ja väheste koostisainetega, kuid siiski toitev supp. See on maitsev ja hästi valmistatud siis, kui muna keevasse puljongisse valamisel on tekkinud kenad ühtlased munaniidid. Sobib hästi turgutavaks eineks, aga ka näiteks palaviku korral, kui suurt söögiisu pole.

Kogus: kahele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
1 l Kanapuljong
2 spl Hiina riisivein või sake
2 cm Ingveri jupp
0.5 tl Maisitärklis
3 tk Muna
Rohelise sibula vars
1 peotäis Soovi korral šampinjonid või šiitake seened

Valmistamine
1. Lase puljongil keema tõusta. Kui kasutad seeni, viiluta need ja lisa puljongile.
2. Koori ja riivi ingver peene riiviga otse poti kohal, et ka ingverist eralduv mahl potti satuks. Lisa muud maitseained.
3. Klopi munad lahti. Sega tärklis 0,5 dl külma veega ja nirista leeme sisse. Seejärel nirista lahtiklopitud munad peene joana supi sisse, leent samal ajal segades.
4. Keeda 1 minut. Tõsta supp kaussidesse, haki peale rohelist sibulat ja serveeri.