Kalkunistrooganov porgandi ja apelsiniga
Gluteenivabad retseptid
25. aprill 2016, 05:19

Kalkunistrooganov porgandi ja apelsiniga

Linnuliha, eriti aga tagasihoidliku maitsega kalkuniliha maitsestamiseks sobib magushapu apelsin väga hästi. Rõõsa koore, apelsini ja porgandiga kokku keedetud kalkunistrooganovi valmistad perele suurema ajakuluta ka argiõhtul.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
3 tk Apelsin
2 tk Suur porgand
1 tk Suur sibul
1 tk Küüslauguküüs
4 cm Ingverijuure tükk
1 tk Väike tšillikaun
0.5 kg Kalkuniliha
Õli praadimiseks
2 dl Puljong
2 dl Rõõsk koor 35%
Sool
Viie pipra segu

Valmistamine
1. Pressi ühest apelsinist mahl välja ja tõsta kõrvale. Koori ülejäänud kaks apelsini, fileeri ära valge vahekest, lõika viljad 4 sektoriks ja need omakorda umbes 0,5 cm viiludeks. Vala eraldunud mahl väljapressitud mahla hulka.
2. Koori porgandid ja tõmba juurviljakoorijaga õhukesteks viiludeks. Puhasta ja haki peeneks sibul, küüslauk, ingver ja tšilli.
3. Vala pannile 3–4 sl õli ja lülita pliit keskmisele kuumusele. Lõika kalkuniliha suupärasteks tükkideks ja prae pannil kuumas õlis korralikult läbi. Võta pannilt ja pane kõrvale.
4. Kuumuta praadimisvedelikus porgandiribasid umbes 5 minutit. Siis lisa hakitud sibul, küüslauk, ingver ja tšilli ning keeruta kuumas veel paar minutit. Vala pannile apelsinimahl ja puljong ning hauta ilma kaaneta ja keskmisel kuumusel mõned minutid või seni, kuni porgandid on pehmed. Lisa vahukoor ja kalkunitükid ning kuumuta keemiseni.
5. Lisa nüüd pannile ka apelsinitükid ning maitsesta strooganov soola ja pipraga. Serveeri kuuma riisi või kartulipüreega.