Värviline salat tatragaFoto: Tuuli Mathisen
Gluteenivabad retseptid
25. aprill 2016, 04:12

Värviline salat tatraga

Kerge, tervislik ja taimne salat sobib kõigile köögiviljasõpradele. Tatar sobitub kirkavärviliste köögiviljadega imehästi. Kes soovib tugevamat kõhutäit, võib salatile oma maitse järgi lisada kas juustusid, kala, grillitud kana või muud toekamat.

Kogus: kahele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
2 dl Tatratang
4 dl Vesi
0.5 tl Sool
200 g Brokoliõisikud
1 tk Tükeldatud kollane paprika
1 tk Väiksem tükeldatud punane paprika
3 spl Oliiviõli
1 spl Valgeveiniäädikas
1 spl Mesi
Must pipar
2 tk Peeneks hakitud šalottsibul
10 tk Kalamata vm tume kividega oliiv
50 g Röstitud ja tükeldatud Kreeka pähklid
Värsked ürdid: till, münt, petersell
1 tk Värskelt pressitud laimi mahl

Valmistamine
1. Esmalt keeda tatar. Selleks aja vesi koos soolaga keema ja lisa tatar. Lase keema tõusta, alanda kuumust ning keeda kaane all vaiksel kuumusel umbes 10 minutit. Jahuta. Aja kastrulis vesi keema ja keeda veidi väiksemaks tükeldatud brokoliõisikuid 1–2 minutit. Jahuta kiirelt jääkülmas vees. Tõsta kõrvale. Kuumuta paprikatükke pannil oliiviõlis veidi aega, kuni need on veel krõmpsud.
2. Sega omavahel kastmeks laimimahl, veiniäädikas, mesi ja oliiviõli. Maitsesta soola ja pipraga. Sega tatar sibula, oliivide, brokoli, paprika ja Kreeka pähklitega. Kalla peale salatikaste sega läbi ja serveeri kohe. Peale puista hakitud ürte.