Kohupiimaravioolid rabarberikompoti ja maasikategaFoto: Lauri Laan
Nädala kook
25. aprill 2016, 03:38

Kohupiimaravioolid rabarberikompoti ja maasikatega

Näide vareenikute (mille tainas on pastatainast tunduvalt pehmem) stiilis valminud magusast pastaroast, mille valmistamiseks on kasutatud tavalist munapastatainast. Uskumatult veenev magusroog!

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
1 portsion Munapastatainas pehmest nisujahust
TÄIDIS
2 tk Munavalge
200 g Magus vanilli-pakikohupiim
1 spl Chia-seemned
1 tl Soovi korral vanillsuhkur
KATE
1 dl India või pistaatsiapähklid
60 g Või
MARJALISAND
1.5 dl Suhkur
2 tk Väike maasikarabarberi vars
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl ja riivitud koor
1 kg Maasikad
Meliss

Valmistamine
1. Alusta rabarberikompotist. Tükelda puhtad punase koorega maasikarabarberi varred 8–10 cm juppideks. Sulata suhkur potis karamelliks, lisa rabarberivarred ning jäta kaane alla hauduma. Sega mõne aja pärast, kui karamell on niiskusest pehmenenud, hästi läbi. Maitsesta tekkinud kompotti sidrunikoorega ning pane jahtunult hulka hakitud maasikad ja meliss. Jäta serveerimisootele.
2.  Purusta katteks pähklid, pruunista sulavõis ning jäta ootele.
3.  Vahusta munavalge vanillsuhkruga kergeks vahuks. Sega kohupiim läbi chia-seemnetega, lisa ettevaatlikult munavalgevaht ning jäta segu 10–15 minutiks ootele. Kui chia on muutnud kohupiimasegu tihkemaks, alusta ravioolide valmistamisega.
3. Rulli tainas pastamasina kõige peenema vahe abil õhukeseks. Piserda peale vett ning aseta võrdsete vahemaade tagant selle peale lusikatäis tainast. Kata teise tainaribaga, suru tihedalt kokku ja lõika seejärel vormi abil ümaraks.
4. Keeda ravioole soolaga maitsestatud vees 3–4 minutit, seejärel nõruta.
5. Serveeri ravioole kuumalt rabarberi-maasikakompoti ning sulavõi-pähklipuruga.