Linnuliha retseptid

Kuskussi, mandlite ja rosinatega täidetud ahjukana 

Britt Paju, 11. aprill 2016, 04:38
Kuskussi, mandlite ja rosinatega täidetud ahjukana Britt Paju

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
2 kg Kana
1 dl Kuskuss
1 tk Hakitud sibul
4 tk Hakitud küüslauguküüs
4 tk Hakitud suitsupeekoni viil
50 g Pannil kergelt röstitud ja hakitud mandlid
1 peotäis Kuivatatud jõhvikad
1 peotäis Rosinad
1 tl Värskelt pressitud sidruni mahl ja riivitud koor
Sool
Must pipar
Oliiviõli
1 peotäis Hakitud petersell

Valmistamine
1. Hõõru kana seest ja väljast supilusikatäie soola-pipraseguga.
2. Täidise valmistamiseks vala kuskussile kuum vesi ja lase 5 minutit tõmmata. Kuumuta pannil peekonit, sibulat ja küüslauku, kuni sibul on klaasjas. Võta pann tulelt ja lisa kuskuss, mandlid, jõhvikad, rosinad ja petersell. Maitsesta sidrunimahla ja -koore ning soola-pipraga.
3. Täida kana ja hõõru nahk õli ja sidrunimahla seguga kokku. Küpseta 200kraadises ahjus umbes 1 tund ja 10 minutit või kuni noaga kintsu torgates voolab välja selge vedelik.
4. Lase kanal enne lahtilõikamist 10 minutit tõmmata – siis on see mahlasem.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee