Võileivade retseptid

Pitsakattega paksem lavašš või puri-leib 

Epp Mihkels, 4. aprill 2016, 04:40
Pitsakattega paksem lavašš või puri-leibFoto: Katrin Press
Järgmise kirjelduse põhjal üleküpsetatud lavašš või puri (India leib) sobib hästi suupisteks klaasi veini või õlle kõrvale. Kuna leib on enne küpsetamist katki rebitud, siis pärast on sellest hea sõrmedega palakesi võtta ning süüa. Proovi algul mahedat tavalist varianti, hiljem võid küpsetamisel lisada kas küüslauku, tšillit või muid maitseaineid, et suupiste vürtsikust muuta.

Kogus: viiele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
1 tk Paksem lavašš või puri
Oliiviõli
2 dl Riivitud juust
50 g Sinihallitusjuust
Pitsamaitseaine

Valmistamine
1. Kui leib on väga kerkinud, siis lõika see kaheks kihiks ning küpseta need eraldi.
2. Aseta esimene kiht küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Rebi leivast 4–5 cm suurusi tükikesi, aga säti need pärast kokku tagasi nagu pusle, et leib säilitaks oma kuju.
3. Nirista peale pisut oliivõli ning kata riivjuustuga. Murenda peale sinihallitusjuust ning puista üle pitsamaitseainega.
4. Küpseta eelkuumutatud 200-kraadises ahjust 5–6 minutit, kuni juust on sulanud ning veidi pruunistunud. Lase pisut jahtuda enne serveerimist.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee