Gluteenivabad retseptid

Ahjus küpsetatud riisi-hakklihapallid 

Lia Virkus, 28. märts 2016, 05:30
Ahjus küpsetatud riisi-hakklihapallidFoto: Jaan Heinmaa
Lihtsad, kuid maitsvad riisi-lihapallid tomatises koorekastmes. Kõrvale sobib hästi keedetud kartul, riis, tatar või lihtsalt salat.

Kogus: viiele
Valmistusaeg: 40-60 min
20 minutit + 30 minutit ahjus

Koostisosad
500 g Veise- või segahakkliha
1 tk Suur sibul
2 tk Küüslauguküüs
2 tk Muna
1 dl Pudruriis
Sool
Must pipar
3 spl Hakitud lehtpetersell
3 dl Puljong
1 dl Rõõsk koor 35%
2 dl Maitsestatud tomatikaste või letšo

Valmistamine
1. Haki sibul ja küüslauk, sega koos munade ja keetmata riisiga hakkliha hulka. Maitsesta soola, pipra ja hakitud lehtpeterselliga.
2. Vormi kanamunasuurused pätsid (8–10 tk), pruunista kergelt igat külge õlis ja tõsta seejärel lihapallid ahjuvormi.
3. Sega puljong koore ja tomatikastmega ning kalla hakklihapallidele peale. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 25 30 minutit.