Kuumutatud pashaFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
21. märts 2016, 06:05

Kuumutatud pasha (1)

Pasha, see lihavõttelaual rituaalne ja kohustuslik maius, on kuumutatult eriti turvaline. Marmelaad, mandlid ja jõhvikad annavad pashale mõnusat mekki.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
20 minutit + jahtub 20 minutit + nõrgub ööpäeva

Koostisosad
100 g Või
1.5 dl Suhkur
1 tk Muna
500 g Kohupiim
2 dl Rõõsk koor 35%
1 dl Apelsinimarmelaad
1 dl Hakitud mandlid
1 dl Kuivatatud jõhvikad või rosinad
1 spl Vanillsuhkur
0.5 dl Sidrunimahl
Kaunistuseks marmelaadikuulid

Valmistamine
1. Pane puust pashavorm tunniks külma vette likku (pashat võib nõrutada ka kohvifiltris).
2. Vahusta või ja suhkur, lisa muna ja sega ühtlaseks. Lisa kohupiim ja koor. Tõsta segu potti, kuumuta nõrgal kuumusel segades, kuni hakkab aurama.
3. Tõsta pott külma vette ja jahuta 20 minutit. Maitsesta mass marmelaadi, vanillsuhkru, purustatud mandlite ja jõhvikatega.
4. Tõsta vormi, jäta sinna nõrguma vähemalt ööks, aeg-ajalt vala vedelik ära. Hoia külmkapis. Kummuta vormist ja kaunista.