Šokolaadi-halvaakookFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
14. märts 2016, 05:33

Šokolaadi-halvaakook

Õige magus ja rammus kook ei sisalda grammigi jahu, küll aga kõike head-paremat, mis magusasõpra rõõmustab.

Kogus: kaheteistkümnele
Valmistusaeg: üle 60 min
30 minutit + ahjus 1 tund 20 minutit

Koostisosad
6 tk Munavalge
2.5 dl Suhkur
2.5 dl Mandlijahu
500 g Kakaohalvaa
150 g Hakitud datlid
2 tk Värskelt riivitud apelsini koor
120 g Tume šokolaad
1 dl Brändi
Õli vormi määrimiseks
KAUNISTAMISEKS
2 spl Poolitatud pistaatsiapähklid
2 spl Granaatõunaseemned
Värsked või kuivatatud roosilehed
Mündioks
GLASUUR
1 dl Rõõsk koor 35%
150 g Tume šokolaad

Valmistamine
1. Kuumuta ahi 170 kraadini. Määri 24 cm tordivorm õliga ja kata küpsetuspaberiga.
2. Klopi munavalged tugevate tippudega vahuks. Vahustamist jätkates lisa vähehaaval suhkur. Kui kogu suhkur on lisatud, vahusta veel 5 minutit. Lisa mandlijahu, hakitud halvaa, datlid, apelsinikoor ja hakitud šokolaad.
3. Tõsta tainas koogivormi. Küpseta 1 tund 20 minutit, kuni kook on kuiv ja näpuga torgates sitke. Tikuga torgates jääb kook keskelt märg. Torka kuumale koogile tikuga augud sisse ja nirista sinna
brändi. Jahuta.
4. Pane potti koor ja šokolaad ning kuumuta, kuni šokolaad on sulanud. Võta pliidilt ning lase 30 minutit seista ja pakseneda. Võta jahtunud kook vormist ja pane alusele.
5. Kata glasuuriga ning kaunista roosiõite, pistaatsiapähklite, granaatõunaseemnete ja mündioksaga.