Ratatouille Türgi moodiFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
14. märts 2016, 06:54

Ratatouille Türgi moodi

Prantsusmaalt pärit ratatouille’i Türgi sugulane näeb välja just selline nagu pildil. Sobib süüa nii soojalt kui külmalt.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
35 minutit + 10–15 minutit ahjus

Koostisosad
900 g Baklažaan
1 tk Suur sibul
400 g Kooritud tomatid
3 tk Roheline paprika
5 tk Küüslauguküüs
Petersell
4 dl Õli frittimiseks
2 spl Oliiviõli
Sool
0.5 tl Suhkur
Must pipar
0.75 dl Kuum vesi
1 tk Värskelt pressitud sidruni mahl

Valmistamine
1. Koori baklažaanid ja lõika pikuti 2–3 viiluks. Prae rohkes õlis mõlemalt poolt pruuniks ja tõsta ajapidamispaberile nõrguma. Lao ahjuvormi ja raputa peale soola.
2. Haki sibul ja pool osa paprikatest. Hauta sibulat paar minutit oliiviõlis. Sega hulka viilutatud küüslauk ja hakitud paprika. Hauta veel 2–3 minutit, lisa hakitud tomatid, maitsesta suhkru ja soolaga.
3. Hauta mõõdukal kuumusel, kuni segu pakseneb. Sega hulka hakitud petersell ja must pipar.
4. Tõsta täidis ühtlaselt baklažaanidele. Viiluta ülejäänud paprikad ja tõsta baklažaanidele.
5. Kuumuta ahi 200 kraadini, vala vormi kuum vesi. Nirista baklažaanidele sidrunimahla ja küpseta 10–15 minutit.