Gluteenivabad retseptid

Läätse-kikerhernesupp 

Lia Virkus, 14. märts 2016, 06:13
Läätse-kikerhernesuppFoto: Jaan Heinmaa
Maitsekas ja tervislik taimne supp. Maitsesta seda vürtsika maitsesegu garam masala või vürtsköömnetega või mahedamat maitset soovides hoopis kuivatatud ürtidega.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
2 spl Oliiviõli
1 l Köögiviljapuljong või vesi
1 tk Suur sibul
3 tk Küüslauguküüs
2 tk Porgand
2 tk Varsseller
1.5 dl Punased läätsed
400 g Purustatud tomatid
400 g Kikerherned
3 tk Loorberileht
1.5 tl Garam masala või vürtsköömned
Kaunistuseks lehtpetersell või koriander

Valmistamine
1. Kuumuta õlis hakitud sibul ja küüslauk, lisa õhukeselt viilutatud porgandid ja seller. Kalla peale puljong ning kuumuta keemiseni.
2. Puista sisse pestud läätsed ja keeda mõni minut. Lisa ka tomatikonserv, garam masala või vürtsköömned ja loorberilehed, keeda kaane all vaiksel tulel 20 minutit. Maitsesta vajadusel soola ja pipraga. Lisa nõrutatud ja pestud kikerherned, keeda veel 5 minutit.
3. Lisa soovi korral ka hakitud peterselli või koriandrit.