Gluteenivabad retseptid

Tomati-läätsesalat avokaadoga 

Lia Virkus, 14. märts 2016, 05:53
Tomati-läätsesalat avokaadogaFoto: Jaan Heinmaa
Võrratu salat avokaado ja läätsedega. Soovi korral serveeri salatit rohelisel rukolapadjal ja väike juustulisand sobib siia ka hästi.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
3 dl Beluuga läätsed või rohelised läätsed
250 g Kollased ja punased kirsstomatid
2 tk Väike punane sibul
3 tk Avokaado
2 tk Värskelt pressitud laimi mahl
1 pott Värske koriander
2 spl Extra virgin oliiviõli
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Keeda läätsesid magedas vees u 20 minutit, nii et need jääks peaaegu pehmeks ehk al dente.
2. Pese ja poolita tomatid. Koori sibulad ja lõika õhukesteks sektoriteks. Koori avokaadod ja tükelda kuubikuteks.
3. Nõruta läätsed sõelal ja pese külma veega. Kalla kaussi, pressi laimidest välja mahl ning sega läätsede ja avokaadoga. Lisa ka 2 sl oliiviõli, maitsesta meresoola ja musta pipraga.
4. Haki koriander, sega läätsede, tomati ja sibulaga.