TatrasalatFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
7. märts 2016, 05:23

Tatrasalat

Tatras on palju kiudaineid, vähe rasva ja kaloreid, samas ei sisalda see teraviljavalku gluteeni. Toortatral on ka kõik täistera head omadused, selles on B-vitamiine, kaltsiumi ja fosforit. Koos värske salatiga ongi toitev kõhutäis olemas. Sobib hästi nii soojalt kui ka külmalt.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
150 g Tatar (soovitavalt toortatar)
2 tk Varsseller
1 tk Punane paprika
1 peotäis Rukola
Värske lehtpetersell või basiilik
KASTE
3 spl Väärisoliiviõli (extra virgin)
2 spl Värskelt pressitud sidruni mahl
Sool
Must pipar
1 tk Soovi korral pressitud küüslauguküüs

Valmistamine
1. Loputa tatart külma vee all, keeda peaaegu pehmeks ja nõruta.
2. Tükelda varsseller ja paprika. Pese ja kuivata rukolalehed.
3. Sega kõik omavahel ja lõpuks lisa tatar. Rebi või haki juurde värsked ürdid.
4. Sega kastmeks oliiviõli ja sidrunist pressitud mahl, maitsesta soola ja pipraga, soovi korral ka purustatud küüslauguga.