Kiudainerikkad toidud

Õuna-marjakrõbedik 

Veski Mati, 7. märts 2016, 04:44
Õuna-marjakrõbedik Tuuli Mathisen
Koreda kaerahelbekattega mahlane krõbedik on üks neid ajatuid magusroogasid, millest ei ole võimalik tüdineda.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
1 tund 20 minutit

Koostisosad
5 tk Tükeldatud õun
200 g Värsked või sügavkülmutatud mustad sõstrad vm marjad
3 spl Pruun suhkur
Värskelt pressitud sidruni mahl
100 g Täisterakaerajahu
100 g Täistera jämedad kaerahelbed
1 tl Küpsetuspulber
70 g Või
2 dl Pruun suhkur

Valmistamine
1. Esmalt tõsta õunad ja marjad ahjuvormi ning sega suhkru ja sidrunimahlaga läbi. Küpseta 180–200-kraadises ahjus paarkümmend minutit, kuni õunad on poolpehmed. Vajadusel lisa veidi vett.
2. Samal ajal kui õunad on ahjus, sega kaerajahu, kaerahelbed, küpsetuspulber, või ja pruun suhkur. Mulju või ja kuivained segamini, kuni moodustub puru. Laota segu ahjus küpsenud õunasegule, silu ühtlaseks ja küpseta, kuni pealt on kuldpruun. Selleks kulub 30–40 minutit. Serveerides võid juurde pakkuda vanillikastet või -jäätist.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee