Müsli jõhvikate ja pistaatsiapähklitega
Kogus: üheksale
Valmistusaeg: üle 60 min
1 tund 25 minutit
Koostisosad
7 dl Täisterahelbed
100 g Hakitud sarapuupähklid
100 g Hakitud pistaatsiapähklid
1 dl Linaseemned
1 tk Apelsini peenteks ribadeks lõigatud koor
1 dl Tume suhkur
0.5 dl Vedel mesi või siirup
0.5 dl Õli
200 g Kuivatatud jõhvikad
20 g Piparkoogimaitseaine
Valmistamine
1. Kuumuta ahi 120–130 kraadini. Sega kausis kaerahelbed, pähklid, linaseemned, tükeldatud apelsinikoor ning suhkur. Teises kausis sega mesi või siirup, õli, piparkoogimaitseaine ja sool. Sega kausitäied omavahel ning puista küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta iga veerand tunni tagant segades umbes 1 tund ja 15 minutit. Sega juurde kuivatatud jõhvikad ning kalla säilituspurki.
2. Serveeri piima või maitsestamata jogurtiga, juurde võid pakkuda värskeid marju, puuvilju vm meelepärast.
Hea teada!
Kui jõulu ajal saad kasutada piparkoogimaitseainet, siis muul ajal sega müslisse veidi kaneeli ja vanillsuhkrut.
Kommentaarid (0)