Temari-sushi lõhe ja norigaFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
17. veebruar 2016, 14:47

Temari-sushi lõhe ja noriga

Temari-sushi’ks kutsutakse ümmarguse kujuga sushi’t, kus kala või mõni muu tooraine on asetatud riisipalli peale ja siis ühtlaselt ümmarguseks vormitud. Tavalistes sushikomplektides seda sushi-liiki tihti ei kohta, sest selle tegemine on pigem aeganõudev. Ka on levinud traditsioon, et selliseid sushi-palle valmistatakse mingiks rõõmsaks sündmuseks või pidulauale.

Kogus: kümnele

Koostisosad
150 g Lõhefilee
1 tk Norileht
Marineeritud sushi-riis
Wasabi

Valmistamine
1. Lõika lõhefileest ilusad õhukesed viilud. Seejärel lõika viilud täpselt ühesuurusteks ruutudeks, küljemõõduga 4‒5 cm. Lõika norileht kalast pisut väiksemateks ruutudeks.
2. Võta niiskete kätega riisi ja vormi see palliks. Tõsta noriruut täpselt kalaruudu keskele. Aseta toidukiletükk või kilekott vasakule peopesale ja pane sellele kalaruut, nii et nori jääks peopesa poole. Määri näpuga kalale pisut wasabi’t.
3. Tõsta siis riisipall kalale, suru kile või kilekott ümber palli ning keera õrnalt kokku, nii et kogu pall jääks ilusti ühtlaseks.