KrevetinigiriFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
17. veebruar 2016, 14:28

Krevetinigiri

Krevettidega kaetud nigirid näevad välja väga isuäratavad ja on kindlasti mereannisõprade lemmikud. Kuna krevetid on loomupäraselt kõverad, siis tuleb nendega pisut vaeva näha, et need riisipadjal kenad välja näeksid.

Kogus: kümnele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
10 tk Toores tiigerkrevett või krevetisaba
Marineeritud sushi-riis
Wasabi
Grilltikud

Valmistamine
1. Puhasta krevetid, murdes neil pead otsast. Pese krevetid kiiresti külma veega, et pea otsast murdmisel eralduv sisikond eemaldada. Võta grillitikud ja torka need kreveti saba alumise poole koore alla.
2. Lase pisut kõrgema äärega potis vesi keema ja maitsesta soolaga. Torka krevetitikud püsti vette ja keeda neid 2‒3 minutit, kuni krevetid on oranžid. Kurna ja jahuta voolava külma vee all.
3. Seejärel eemalda tikud ja koori krevetisabad, jättes siiski viimase lüli koos sabatipuga n-ö ilu pärast alles. Eemalda ka sabal olev must sisikonnatriip. Kogu protseduur on vajalik, kuna tikud ei lase krevetisabadel keedes kõveraks tõmbuda. Kui krevetid on kooritud, lõika saba alumiselt poolelt pikuti lõhki, et saaksid laia sabariba, mida riisipadjale asetada.
4. Võta niiskete kätega riisi ning vormi sellest 4‒5 cm pikkune ja umbes 2 cm jämedune pätsike. Pane näpuga krevetisaba alumisele küljele veidi wasabi’t ja aseta see siis pätsile, wasabi’ne külg vastu riisi. Vormi revetisaba riisipätsi ümber voolujooneliseks. Hoia serveerimiseni jahedas.