Wakamemaki krevettidegaFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
17. veebruar 2016, 13:32

Wakamemaki krevettidega

Wakame on rikkaliku mineraalainete koostisega vitamiinirohke merevetikas, mis on Kaug-Idas, sealhulgas ka Jaapanis, kõrgelt hinnatud köögivili. Kauplustes müüdav valmis wakamesalat on kergelt vürtsikas ning sobib hästi mereandide ja sushi juurde. Serveeri seda sushi kõrvale või keera rulli sisse.

Kogus: kuuele

Koostisosad
1 tk Norileht
Marineeritud sushi-riis
100 g Krevetid
1 dl Wakamesalat
Wasabi
Seesamiseemned

Valmistamine
1. Aseta norileht rullimisalusele ja jaga sellele ühtlaselt riis, nii et ülemisest äärest jääks 1,5 cm katmata. Tõmba näpuga 2–2,5 cm kaugusele riisi alumisest äärest kerge wasabitriip ja tõsta sellele õhuke triip wakamesalatit. Puista salatile õhuke kiht seesamiseemneid. Lao peale mõned krevetid. Jälgi, et ribad moodustaksid väikese, kergelt kolmnurkse täidise.
2. Keera rull kinni, patsuta otsad ühtlaseks ning lase seista kuni serveerimiseni, mil lõika rulli kõigepealt pooleks ning siis veel kolmeks tükiks. Kaunista pealt krevettidega ja soovi korral ka seesamiseemnetega.