Tai basiilikukanaFoto: Britt Paju
Linnuliha retseptid
22. veebruar 2016, 05:20

Tai basiilikukana

Kogus: kolmele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
3 tk Muna
500 g Kanafilee või -kintsuliha
1 tk Hakitud sibul
5 tk Hakitud küüslauguküüs
3 tk Hakitud Tai tšillit
1 tl Pruun roosuhkur
2 spl Tai kalakaste
1 spl Sojakaste
1 spl Tume sojakaste või ketjap manis
2 dl Tai basiilku lehed
2 spl Kookosõli või muu rasvaine praadimiseks

Valmistamine
1. Prae munad 1 sl rasvainega soovitud küpsusastmeni ja tõsta kõrvale.
2. Lõika kana paarisentimeetristeks tükkideks.
3. Kuumuta rasvaines paari minuti jooksul sibulat, seejärel lisa küüslauk ja tšilli. Kuumuta veel paar minutit. Lisa kana ja prae segades 5–8 minutit, kuni liha on läbi küpsenud. Lisa suhkur, kala- ja sojakastmed ning kuumuta veel minuti jooksul segades, et kaste kataks kanatükke ühtlaselt.
4. Võta pann tulelt ja sega hulka hakitud basiilikulehed. Serveeri riisi ja praemunaga. Puista peale värskeid basiilikulehti.
HEA TEADA!
Tai basiilik on harilikust basiilikust intensiivsema maitsega, otsi seda suurematest toidukauplustest. Maitsva toidu saad aga ka tavalise basiilikuga