Kiirsoolalõhe koorese ja sinepise kartulisalatiga
Gluteenivabad retseptid
29. veebruar 2016, 05:18

Kiirsoolalõhe koorese ja sinepise kartulisalatiga

Õhukesed lõheviilud ühe kihina alusele tõstetuna vajavad õrnalt soola-suhkruga maitsestumiseks vaid  tunnikest. Selle aja  jooksul jõuad valmistada lihtsa kartulisalati, mille koostises ongi ainult kartul ning kogu võlu peitub sinepi ja mädarõikaga maitsestatud kooreses kastmes. Eriti hea on salat värsketest kartulitest, aga hästi sobivad ka pisikesed ümarad Pariisi kartulid.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
300 g Lõhefilee
1 spl Peenike meresool
1 spl Peenike valge suhkur
1 tl Extra virgin oliiviõli
KARTULISALAT
800 g Kartulid (või 0,5 kg Pariisi kartuleid)
0.5 dl Oliiviõli
1 spl Valge veini äädikas
1 spl Suhkur
1 tl Mädarõigas
1 tl Teraline sinep
1 punt Peeneks hakitud värske murulauk
9 spl Hapukoor
Sool

Valmistamine
1. Eemalda kala nahk ja luud ning viiluta filee võimalikult õhukeselt. Aseta viilud suuremale taldrikule ja puista peale omavahel segatud sool ja suhkur. Kata taldrik toidukilega ja pane umbes tunniks külmkappi.
2. Koori (värsked kaabi) kartulid ja keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks. Lase veidi jahtuda ja lõika seejärel suupärasteks sektoriteks.
3. Lisa õli sisse äädikas ja suhkur ning klopi, kuni suhkrukristallid on sulanud. Sega hulka mädarõigas ja sinep ning vala kartulitele.
4. Lisa hakitud murulauk ja hapukoor ning sega salat kergelt läbi. Tõsta laiapõhjalisse serveerimiskaussi.
5. Nirista kalaviiludele 1 tl oliiviõli, sega läbi ja aseta viilud kartulisalatile. Puista värviks peale mõned roseepipra või rohelise pipra terad ja söö kohe.
HEA TEADA!
Hoia kalafileed paarkümmend minutit sügavkülmas ja alles siis viiluta – nii lõikad kala väga lihtsalt eriti õhukesteks viiludeks.