Gluteenivabad retseptid

Okroška 

Lia Virkus, 16. veebruar 2016, 05:41
Okroška Meeli Küttim
Mõni armastab seda omapärast suppi nii südamest, et ei saa ka pärast paastu enam pidama. Õige kah – näiteks varasuvel, kui ilmad hakkavad soojemaks minema, on see igati hea toidus. Hapukapsas on taas moodi tulnud ja lausa imesöögiks kuulutatud.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
2 tk Väike hapukurk
1 peotäis Hakitud roheline sibul
150 g Marineeritud või soolatud seened
2 tk Väike kodumaine õun
2 tk Keedukartul
1 tk Keedetud peet
200 g Keedetud punased oad
2 tk Külmutatud spinati kuubik
1 kimp Hapuoblikad
Suhkur
Sool
Must pipar
1 tl Kange sinep
200 g Hapukapsas
1 l Naturaalne kali
Serveerimiseks jää ja mädarõigas

Valmistamine
1. Lõika puhastatud kurgid, roheline sibul, seened, õunad, kartul, peet, oad, spinat ja oblikad peeneks ning sega suhkru,  soola, pipra ja sinepiga.
2. Lisa hapukapsas, vala peale kali ja sega kõik läbi.
3. Serveerides pane igasse taldrikusse tükk jääd ning paku koos riivitud mädarõikaga.
HEA TEADA!
Kui sul on värskeid oblikaid ja spinatit, siis kasta need enne kasutamist keevasse vette või aseta korraks tulisele pannile, et lehed pisut “närbuksid”.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee