Kiudainerikkad toidud

Õhuline pirukas hapukapsatäidisega 

Tuuli Mathisen, 15. veebruar 2016 06:04
Õhuline pirukas hapukapsatäidisegaFoto: Tuuli Mathisen
Selle piruka valmistamiseks kasutan “vana kooli” tainast, mille retsepti näppasin ühelt külaskäigult Peipsiveerele. Hapukapsaga sobitasin seda tainast ise ja jäin tulemusega väga rahule.

Koostisosad
3 tk Suur muna
1 spl Hapukoor
5 spl Nisujahu
250 g Rammus majonees
0.5 kg Hautatud hapukapsas
Sool
Must pipar
Või ja õli segu
0.5 tl Söögisooda
0.5 tl Lauaäädikas

Valmistamine

1. Hauta hapukapsas pannil või potis pehmeks. Maitsesta suhkru, soola ja pipraga. Võid kasutada ka valmishautatud hapukapsast.

2. Taina jaoks vahusta munakollased, lisa hapukoor, jahu, majonees, omavahel kokku segatud 0,5 tl äädikat ja 0,5 tl söögisoodat. Vahusta munavalged ja sega ettevaatlikult taina sisse.

3. Määri ahjuvorm võiga, kalla pool tainast vormi põhja. Sinna peale laota hapukapsas. Kalla kapsale teine pool tainast ning küpseta ahjus 180–200 kraadi juures, kuni pirukas on kulpruun ning tainas ei jää enam tiku külge. Maitseb hästi nii soojalt kui ka järgmisel päeval jahtunult.

HEATEADA!
Soovi korral võid hapukapsale lisada ka tükeldatud peekonit. Saad veidi toekama piruka.