Ahjuräimed salvei ja sinihallitusjuustugaFoto: Tuuli Mathisen
Gluteenivabad retseptid
15. veebruar 2016, 04:58

Ahjuräimed salvei ja sinihallitusjuustuga

Eesti rahvuskala räim jõuab meie toidulauale tavaliselt kas pannilt või marinaadist. Kui aga midagi põnevamat soovida, siis võib räimele seltsiks sättida salveid, sinihallitusjuustu, oliiviõli ja hoopis teine maitsekooslus ongi käes.

Koostisosad
300 g Räimefilee
1 peotäis Salveilehed
100 g Sinihallitusjuust
Sool
Must pipar
Sidrun
Oliiviõli
Soovi korral tšillihelbed

Valmistamine
1. Kalla ahjuvormi veidi oliiviõli, nii et põhi oleks õliga kaetud. Laota räimefileed ahjuvormi üksteise kõrvale ning maitsesta soola ja pipraga. Aseta igale räimefileele tükike sinihallitusjuustu, sinna peale aseta salveileht.
2. Piserda räimesid ja salveilehti oliiviõliga ja pritsi peale veidi sidrunimahla. Kui soovid pisut teravamat elamust, lisa ka värsket hakitud tšillit.
3. Küpseta eelsoojendatud ahjus 200 kraadi juures 10–12 minutit. Serveeri kas koos keedetud kartulitega või röstitud leival-saial.

HEA TEADA!
Võid katsetada erinevate juustude ja ka erinevate ürtidega.